Muzikale voorstelling “Op zoek” succesvol eerste project PTP

We hebben inmiddels ons eerste project afgerond: in februari speelden we (overdag) tweemaal de kleine muzikale voorstelling “Op zoek” op basisschool De Nieuwe Wereld in Purmerend. Wij sloten met de voorstelling naadloos aan op het muziekproject van de school. De herkenning door de leerlingen van de verschillende muziekstijlen waar de hoofdrolspelers langs reisden was een waar feestje! Tijdens het opbouwen van het decor kwamen uit verschillende lokalen al allerlei liedjes en geluiden van muziekinstrumenten onze kant opdrijven. En wat kunnen ze op De Nieuwe Wereld mooi zingen! De sfeer zat er al goed in toen wij mochten beginnen. De leerlingen leefden mee met Gerrie, die plotseling het buitenaardse wezentje Spokkops op bezoek kreeg. Nieuwsgierig geworden door de bijzondere klanken vanaf planeet aarde, landde Spokkops die ochtend bij Gerrie, om alles eens goed te onderzoeken. Gerrie’s enthousiasme over muziek zorgde voor het begin van een bijzondere reis over de hele wereld, op zoek naar maat en ritme! Zo kwamen ze onder andere in gesprek en konden luisteren naar Sonny Woolf, een blues-mondharmonicaspeler en Maria Duetti, een opera-zangeres. Wij hebben enorm genoten van de inbreng van de leerlingen tijdens het ‘wereldwijs’ maken van Spokkops op het gebied van muziekstijlen. We hebben samen geklapt, gezongen en gelachen.

We willen dan ook nogmaals basisschool De Nieuwe Wereld in Purmerend heel hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en goede verzorging tijdens ons bezoek aan de school!

De voorstelling “Op zoek” gaat in bewerkte vorm in mei gespeeld worden op Leekerweide in Wognum. Wij verheugen ons er enorm op.

Jimmy Akin

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *