PTP – Bulletin jaargang 1 nummer 3 – juli 2014

logo PTP 2
geen komkommer
Vakantie of niet, wij hebben altijd wel nieuws. Over dingen die goed gelukt zijn. Of andere dingen die niet zijn doorgegaan. Of een nieuwe project. Of jouw ingezonden brief? Kortom: wat er ook gebeurt, PTP gaat door. Ik wens iedereen een fijne zomer(vakantie) toe met veel culturele pleziertjes.
Met hartelijke toneelgroeten,
Ruud
 
ter herinnering
Soms bereikt je een droevig bericht. Zo ook nu over Rien Bakker. Rien was al een tijd ziek en op 7 juni is hij overleden. Hij was een van de leden die het begin van Postiljon hebben meegemaakt. Een toneelmens met hart en ziel. Hij heeft bij ons gespeeld, geschreven, geregisseerd, en techniek gedaan. Ook zijn vrouw Edith en zijn kinderen Ibo en Ruby zijn in die periode bij onze club betrokken geweest. Daarnaast was Rien al lange tijd zeer actief bij het Rode Kruis toneel. Maar omdat alle activiteiten bij elkaar een beetje veel werden, heeft hij op een gegeven moment gekozen voor die laatste groep. Daar heeft hij vele jaren de stukken geschreven, die hij dan speelde en/of regisseerde. Vorig jaar is het Rode Kruis toneel gestopt, vooral omdat de belangstelling voor de voorstellingen erg terugliep. Rien was toen al ziek en is geen nieuwe toneeluitdaging meer aan- gegaan. Rien was iemand die altijd kon motiveren. Of dat nou op sportief gebied was, op het toneel of ergens anders, dat maakte niets uit. Hij liet mensen geloven in zichzelf. En vooral dat laatste zal iedereen missen.

EONEF

Onze deelname aan het eenakterfestival in Heerhugowaard gaat door. Dyana, Ineke en Ruud gaan een stuk voor volwassenen spelen. En we hebben een nieuwe schrijver: Mirek. Als alles volgens planning verloopt, is de tekst nu ongeveer klaar en kunnen we direct na de zomervakantie beginnen met repeteren. We vinden het alle vier spannend. Houd 18 en 19 oktober allemaal vrij. De opvoering is op een van die twee dagen. In het volgende bulletin volgt uiteraard meer informatie.

Leekerweide

Onze voorstelling in Leekerweide is niet doorgegaan. In de week van de opvoering is Leonie haar schoonmoeder overleden. Vanzelfsprekend had men bij Leekerweide alle begrip voor de situatie. We zijn nu aan het kijken hoe we alsnog iets aan kunnen bieden. We denken erover om een soort liedjesprogramma te maken.

zingen

Dyana, Leonie, Luce en Sasja hebben onder PTP-vlag een zangoptreden verzorgd. Hieronder volgt een verslag.

Zingen voor de deelnemers van de Rabobank-fietstocht 2014

Zaterdag 14 juni mochten wij op het terrein van voetbal- vereniging RKEDO in Avenhorn staan om tijdens de start en de koffiepauzes van de Rabobank-fietstocht op te treden. Ook dit jaar hadden wij weer een ruime keuze aan vrolijke liedjes mee, die voorheen gebruikt werden in de muziekvoorstellingen van Theatergroep Postiljon. Wij hebben als een waar dames-zang-kwartet Postiljon met veel plezier vertegenwoordigd. De dag begon wat betreft het weer wat somber, maar de sfeer kwam er al snel in toen de muziek aan mocht en wij de mensen aan de start al zingend een goede reis konden wensen. Leuk om te zien hoe de rij wachtende mensen meedeinde op de muziek. In de loop van de ochtend hebben we veel fietsers tijdens hun koffiepauze toegezongen. Het zonnetje brak door en veel vrolijk verklede deelnemers kwamen voor ze weer vertrokken bij ons langs om te vertellen dat ze hadden genoten van de gezelligheid. Bijzonder was het optreden van een deelnemend vrouwenkoor in onze tent. Mooi om te merken hoe muziek al snel mensen in contact brengt.

Wij willen graag de deelnemers feliciteren met hun sportieve prestaties. Tevens willen we graag RKEDO in Avenhorn bedanken voor de fantastisch plek die ze hebben verzorgd voor onze entertainment en de Rabobank voor het sponsoren van deze bijzondere dag!

Een extra woord van dank voor onze technicus; Marco, die ons geweldig heeft bijgestaan.

Dyana

feestje op ’t Ruimteschip

Trots was ik vrijdag 20 juni. Eigenlijk ben ik het nog steeds. Een maand of vier terug had basisschool ’t Ruimteschip in Opmeer contact gezocht met PTP. Ze wilden een grote feestdag organiseren vanwege twee jubilerende leerkrachten. Ze vroegen of wij hen daarbij konden helpen. Helaas kwam 20 juni (de feestdag) voor de meeste PTP-ers slecht uit. Toch wilden we graag steun aanbieden. Ik ben toen eerst op een bijeenkomst geweest en heb daar goed kunnen helpen met ideeën. Ik heb aangeboden het verhaal te bedenken en in grote lijnen op papier te zetten. Dat heb ik gedaan. Daarbij heb ik tips voor allerlei uitwerkingen op papier gezet. Daar is de school direct mee aan de gang gegaan. Uiteindelijk kon ik zelf op 20 juni wel helpen. De leerlingen in de toneelgroep kwamen onder mijn hoede; alle leerkrachten (behalve de jubilarissen) hadden ook een groep waar een dans werd geoefend, decors werden gemaakt, kleding werd bedacht, dieren voor het toneelstuk werden geknutseld, een feestlied werd verzonnen. De hele ochtend is er aan gewerkt. En ’s middags werd alles samengevoegd en als voorstelling aangeboden aan juf Ella en juf Marja. Als je er iets van wil zien, moet je even op de website van de school kijken. Ik heb genoten. Bovendien denk ik, dat we hebben laten zien wat PTP kan betekenen voor een school.

Ruud

 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *